Facturatie

Anders dan bij de dermatoloog dient u de factuur van uw consult direct bij de huidtherapeut te verrekenen na afloop van uw bezoek. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding, dient u de betaalde factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar.


Zorgverzekeraars

De huidtherapeut is direct toegankelijk, wat inhoudt dat er zonder verwijzing een afspraak kan worden gemaakt. Als huidtherapie binnen de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering valt, komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. De vergoedingen verschillen sterk en zijn afhankelijk van uw zorgverzekering en de indicatie. Raadpleeg uw zorgverzekeraar om na te gaan waar u recht op heeft.

Verwijsbrief ( check!)

De huidtherapie is direct toegankelijk, dat betekent dat u direct zonder verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist  een afspraak kunt maken. Wanneer huidtherapie in de algemene polisvoorwaarden van uw verzekering valt, is uw zorgverzekeraar wel genoodzaakt om naar een verwijsbrief van uw huisarts of specialist te vragen.

Eigen risico bij huidtherapie

Over behandelingen die uit de aanvullende verzekering vergoed worden, betaalt u niet van het eigen risico. Dit betreft bij ons voor de volgende behandelingen.

Acne, camouflage, chemische peelings, IPL laser, littekentherapie, microneedling en oedeem therapie zonder chronische indicatie.

Eigen bijdrage:

De rijksoverheid heeft bepaald  dat niet alle zorgkosten  volledig wordt vergoed. De verzekerde  betaalt dan een eigen bijdrage in de vorm van een percentage of vast bedrag. Bent u onder behandeling van de huidtherapeut, dan kan het zijn dat u zelf een eigen bijdrage moet betalen.