Huidtherapeuten

Huidtherapeuten behandelen mensen met een zieke en/of beschadigde huid. Het doel van de behandeling is het verminderen, oplossen of voorkomen van een huidaandoening.
Bij Parkstad Klinieken kunt u terecht voor verschillende behandelingen. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd op de behandelingen omtrent huidtherapie, contactallergie en wondverzorging.  Ook zijn onze huidtherapeuten extra gespecialiseerd op de donker gepigmenteerde huid met behandelingen als chemische peeling, bloedvaten en overbeharing behandelingen met lasertherapie. Naast het uitvoeren van behandelingen geven zij ook huidverzorgingsadvies.
Uniek aan onze praktijk  is dat de huidtherapeuten een nauwe en directe samenwerking hebben met de dermatologen. Dit zorgt voor een deskundige en effectieve huidbehandeling met een optimaal behandelresultaat.
Parkstad  heeft de beschikking over de nieuwste lasers en behandeltechnieken.


Kwaliteit en professionaliteit

Om de kwaliteit en professionaliteit te waarborgen, zijn onze huidtherapeuten aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Huidtherapeut Edelmar Pieternelle AGBnr. 90-107482 voldoen elke 5 jaar opnieuw aan de eisen om in deze registers geregistreerd te blijven.

 

Facturatie

Anders dan bij de dermatoloog dient u de factuur van uw consult direct bij de huidtherapeut te verrekenen na afloop van uw bezoek. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding, dient u de betaalde factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

 

Vergoeding

Op eigen initiatief of met een verwijzing van de huisarts of specialist kunt u bij onze  huidtherapeuten terecht voor een afspraak. Als huidtherapie binnen de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering valt, komen de behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. De vergoedingen verschillen sterk en zijn afhankelijk van uw zorgverzekering en de indicatie. Raadpleeg uw zorgverzekeraar om na te gaan waar u recht op heeft.

Een huidtherapeut is opgeleid om intensieve behandelingen van de huid te doen. Bij ons kunt u onder meer terecht voor:

Acné

Acne staat bekend als een aandoening die vooral voorkomt bij pubers, maar in feite kan de aandoening op elke leeftijd ontstaan. Alle vormen van acne en acnelittekens zijn behandelbaar. Behandelingen bij de huidtherapeut gaan vaak samen met een behandeling bij de dermatoloog. Daarnaast krijgt u advies over zelfzorg.

Er is geen standaardbehandeling voor acne. Elke huid is uniek. Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Klassieke reinigingsbehandeling (dieptereiniging) 
 • Peelings (van eenvoudige peelings tot diepe TCA peelings)
 • Advies over huidverzorging en producten
Huidverbetering

Verlies van elasticiteit en het krijgen van rimpeltjes zijn tekenen van veroudering van de huid. Daarnaast kunnen er pigmentvlekken ontstaan en oogt de huid minder fris. Peelings zorgen ervoor dat dunne laagjes van de huid worden verwijderd, waardoor een nieuwe, frissere huid verschijnt. Deze methode wordt ook gebruikt voor pigmentvlekken.

De behandelingen voor de oudere huid stimuleren de aanmaak van nieuwe cellen met collageen. Dit heeft een liftend effect. 

In sommige gevallen is een aanvullende behandeling bij de dermatoloog aan te raden. Uw huidtherapeut adviseert u hierover.

Laserbehandelingen

Parkstad Klinieken is vooruitstrevend op het gebied van laserbehandelingen bij huidproblemen. Wij beschikken over moderne en geavanceerde laserapparatuur. Lasertherapie wordt toegepast bij:

 • Couperose
 • Beenvaten
 • Pigment- en ouderdomsvlekken
 • Schimmelnagels (ook wel kalknagels genoemd)
 • Ongewenste haargroei
 • Wratten

Lees meer over lasertherapie bij schimmelnagels.

Pigment- en ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken zijn vaak een gevolg van huidveroudering. Het zijn bruine plekjes op het gezicht en lichaam. Vooral pigmentvlekken in het gezicht worden vaak als vervelend ervaren. Pigmentvlekken kunnen op diverse manieren worden behandeld:

 • Cryotherapie
 • Dieptereiniging  

Bij cryotherapie worden de pigmentvlekken bevroren. Door de bevriezing sterft het afwijkende huiddeel af en komt er gezonde huid voor in de plaats. Na de behandeling zal er een korstje op de huid ontstaan dat moet genezen. Dit duurt ongeveer 1 a 2 weken. De huidtherapeut beoordeelt (vaak samen met de dermatoloog) of uw pigmentvlekken geschikt zijn voor een cryotherapie behandeling.

Peelings zorgen ervoor dat dunne laagjes van de huid worden verwijderd, waardoor een nieuwe, frissere huid verschijnt. Deze methode wordt ook gebruikt voor pigmentvlekken.De behandelingen voor de oudere huid stimuleren de aanmaak van nieuwe cellen met collageen. Dit heeft een liftend effect. 

Littekens (bijvoorbeeld acne littekens)

Met name jonge littekens worden al snel minder zichtbaar door de volgende behandelingen:

 • Peelings
 • Microneedling therapie (littekenmassage)