Huidtherapeute Amanda van Niel is lid van de NVH, opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en voldoet elke 5 jaar opnieuw aan de eisen om in dit register geregistreerd te blijven onder AGBnr. 90-104128.

Onlangs hebben wij een nieuwe huidtherapeut aangetrokken:
Edelmar Pieternelle, lid van de NVH. 520484 , KP geregistreerd 39104697788 en gespecialiseerd in de donkere en gepigmenteerde huid. AGBnr. 90-107482.  
Zij werken nauw samen met de dermatologen. Zo bent u verzekerd van een deskundige en effectieve huidbehandeling.

Een huidtherapeut is opgeleid om intensieve behandelingen van de huid te doen. Bij ons kunt u onder meer terecht voor:

Acné

Acne staat bekend als een aandoening die vooral voorkomt bij pubers, maar in feite kan de aandoening op elke leeftijd ontstaan. Alle vormen van acne en acnelittekens zijn behandelbaar. Behandelingen bij de huidtherapeut gaan vaak samen met een behandeling bij de dermatoloog. Daarnaast krijgt u advies over zelfzorg.

Er is geen standaardbehandeling voor acne. Elke huid is uniek. Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 • Klassieke reinigingsbehandeling (dieptereiniging) 
 • Peelings (van eenvoudige peelings tot diepe TCA peelings)
 • Advies over huidverzorging en producten
Huidverbetering

Verlies van elasticiteit en het krijgen van rimpeltjes zijn tekenen van veroudering van de huid. Daarnaast kunnen er pigmentvlekken ontstaan en oogt de huid minder fris. Peelings zorgen ervoor dat dunne laagjes van de huid worden verwijderd, waardoor een nieuwe, frissere huid verschijnt. Deze methode wordt ook gebruikt voor pigmentvlekken.

De behandelingen voor de oudere huid stimuleren de aanmaak van nieuwe cellen met collageen. Dit heeft een liftend effect. 

In sommige gevallen is een aanvullende behandeling bij de dermatoloog aan te raden. Uw huidtherapeut adviseert u hierover.

Laserbehandelingen

Parkstad Klinieken is vooruitstrevend op het gebied van laserbehandelingen bij huidproblemen. Wij beschikken over moderne en geavanceerde laserapparatuur. Lasertherapie wordt toegepast bij:

 • Couperose
 • Beenvaten
 • Pigment- en ouderdomsvlekken
 • Schimmelnagels (ook wel kalknagels genoemd)
 • Ongewenste haargroei
 • Wratten

Lees meer over lasertherapie bij schimmelnagels.

Pigment- en ouderdomsvlekken

Pigmentvlekken zijn vaak een gevolg van huidveroudering. Het zijn bruine plekjes op het gezicht en lichaam. Vooral pigmentvlekken in het gezicht worden vaak als vervelend ervaren. Pigmentvlekken kunnen op diverse manieren worden behandeld:

 • Cryotherapie
 • Dieptereiniging  

Bij cryotherapie worden de pigmentvlekken bevroren. Door de bevriezing sterft het afwijkende huiddeel af en komt er gezonde huid voor in de plaats. Na de behandeling zal er een korstje op de huid ontstaan dat moet genezen. Dit duurt ongeveer 1 a 2 weken. De huidtherapeut beoordeelt (vaak samen met de dermatoloog) of uw pigmentvlekken geschikt zijn voor een cryotherapie behandeling.

Peelings zorgen ervoor dat dunne laagjes van de huid worden verwijderd, waardoor een nieuwe, frissere huid verschijnt. Deze methode wordt ook gebruikt voor pigmentvlekken.De behandelingen voor de oudere huid stimuleren de aanmaak van nieuwe cellen met collageen. Dit heeft een liftend effect. 

Littekens (bijvoorbeeld acne littekens)

Met name jonge littekens worden al snel minder zichtbaar door de volgende behandelingen:

 • Peelings
 • Microneedling therapie (littekenmassage)