Dermatologie

Iedereen krijgt in zijn leven last van een huidaandoening. De een kort, de ander iets langer, velen hun leven lang. Parkstad Klinieken houdt zich intensief bezig met de behandeling van huidziekten.

Het specialisme dermatologie gaat over de behandeling van aandoeningen van de huid, de nagels en het haar. Ons streven is dat te doen in een omgeving waar u zich op uw gemak voelt en waar aandacht is voor u en voor uw probleem. Of het nu is voor controle van een moedervlek of voor een langdurig bestaande huidziekte, Parkstad Klinieken beschikt over de benodigde expertise en geavanceerde behandelmethoden. U ziet altijd een ervaren huidarts (dermatoloog).

Voorbeelden van vaker voorkomende huidziekten zijn psoriasis, acne, eczeem en huidkanker, maar u kunt ook terecht voor zeldzame huidaandoeningen. Op deze site vindt u onder andere informatie over verschillende aandoeningen, de onderzoek- en behandelmethoden en uw behandelaars.

Dermatologen

Huidarts drs. Fr. de Mari is gespecialiseerd in cosmetische chirurgie en SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen). Hij is al sinds 1982 werkzaam en onderscheidt zich van veel andere dermatologen door ruim 30 jaar ervaring. Hij was de eerste huidarts in Nederland die fillers, collageen en botox toepaste. Hij is bekend om zijn huid diagnostiek en behandeling met speciaal voor iedere patient samengestelde zalven en crèmes.

Huidarts drs. M. Kharfi is gespecialiseerd in onder meer kinderdermatologie, dermatochirurgie, oncologie en cosmetische ingrepen. Zij spreekt naast Nederlands tevens Frans, Engels en Arabisch. Mevrouw Kharfi heeft haar carrière in de voorgaande 20 jaar opgebouwd in academische ziekenhuizen in Tunis en Parijs. Zij heeft haar functie van hoogleraar en opleider altijd met veel plezier gecombineerd met patiëntenzorg. Daarnaast is zij graag gezien spreekster op nationale en internationale congressen en publiceerde zij meer dan 80 artikelen in internationale tijdschriften voor dermatologie. Zij staat internationaal bekend om haar precieze chirurgische technieken.

Onderzoek

Er zijn verschillende onderzoeken die door de dermatoloog worden uitgevoerd. Hieronder vallen onder meer:

  • Biopsie
  • Epicutaantest
  • Intracutaantest
  • Kweekonderzoek